tiistai 11. lokakuuta 2011

Holy cow - tee itte parempi!

Suomen itSMF:n konferenssi 2011 pidettiin viime viikolla. Anti oli vähintäänkin yhtä mainio kuin viime vuonna poislukien ehkä pari esitelmää, jotka viuhahtivat ohi korkealta. Toinen niistä oli tämä Intia-outsourcing - lipsahdus 80-luvulle.

Konferenssitoimikunta ennen urakkaa. Iso duuni olikin tehty!
  
Konferenssin teemaksi oli valitty Holy cow! Wikipedia kertoo tämän olevan "huudahdus, yllätyksen ilmaus tai hämmästys". Wikijälkiä seuraten löytyy sacred cow - "Jokin, jota ei voi peukaloida tai kritisoida julkisen paheksunnan pelossa". Molemmat puolet tulivat esille konferenssissa, vaikka perusajatus oli tietenkin koestaa pyhää lehmää ja katsoa, onko se niin pyhä.


itSMF Finland

Jälkimmäistä kohtaa käsiteltiin vähemmän. Aale oli paneutunut kirjasarjan pilkkuihin ja pisteisiin sekä laajuuteen. "Kuka ne kaikki 20 politiikkaa kirjoittaa" - niin, hulluahan se olisi, ainakin heti kerrallaan. Vaihtoehdoksi oli tarjolla uusia malleja: kun häiriö havaitaan, se korjataan ja palvelu on palautettu - jonnekin olivat kadonneet prosessit, hoidetaan vaan homma? IT-tuen tehtäväkin olisi nyt PPP - Palvelu-Pulma-Palaute! Niin no, niinhän ITILkin sen kertoo (ks. Service Operation), vaihdetaan termit? Thanks but no thanks, otan mieluummin tuon fiksun ITIL-työkalusatsin ja käytän sieltä tarvitsemiani tarpeen mukaan. En osaa tehdä itse parempaa, soveltaminen kyllä sujuu. Tämä jäikin kuuntelemistani ainoaksi vain kritiikkiä ja epäonnistumisia kylväväksi esitykseksi, kovin vähän toimivaa tuntui löytyvän.

Hyvänkään työkalusarjan kaikkia avaimia ei välttämättä tarvitse koskaan joka paikassa. Tuskin ne silti huonoja ovat

HUUDAHDUS!

Sen sijaan näitä huudahduksia, yllätyksen ilmauksia ja hämmästyksiä oli paljon. Kansainvälisten vierailijoiden esitykset lavensivat ajatusta ihmispuolelle, paitsi se Intian outsourcing-juttu. Kotimaasta oli mielenkiintoisia caseja, VTT:n ja Enfon tukifunktioiden tilannekatsaukset antoivat uskoa oman työn menestykseen.

Tässä esittelyssä palvelukatalogimme itse mestarien puhumana! Riitta ja Aki
 
Missasin itse Wärtsilän ja Logican rinnakkaiset esitykset mutta niitäkin kehuttiin. Esittelimme Tieto-Tapiolan prosessikehityksen saavutuksia ensin yleisesti, vauhtihan on ollut huima ja tulostakin on syntynyt. Heti perään esitelty hyvin maanläheinen kertomus palvelukatalogin rakentamisesta tuntui auttavan monia näkemään valon - painettuja luetteloitamme olisi mennyt kaupaksi kuin Julkkua Dipolissa.

ITSM-palkitut 2010 Nina Hellman/Metropolia ja 2011 Riitta Raesmaa/tiedonjakaja, somettaja

Muita aihealueita ja hauskoja vertauksia tuli pitkin konferenssia. Pilvipalvelut - ovatko ne oikeasti uutta vai vain botoxia Putinille? Miten haastetaso pienenee jos vakaus ja varmuus pitää kuitenkin taata? Loppua kohti IT:n joustavuutta ja uusia teknologioita nostettiin esille, itsepalvelua, facebookkeja ja kaikkea. Syytä ottaa huomioon, kyllä!

Laatu ja määrä

Konferenssin laatu oli korkea (paitsi se...) ja sisältö antoisaa. Ammatillinen anti oli jälleen vähintäänkin UK-konferenssin 2010 luokkaa. Määrää täytyy varmaan taas miettiä, neljä rinnakkaista trackia on vähän liikaa ja tauot olivat välillä pitkiä. Kyllä se siitä!

Muutospäällikkömme muistutti maanantaina tärkeästä asiasta: ei saa jäädä omiin nurkkiin rakentelemaan ja puuhastelemaan, välillä pitää käydä juttelemassa muidenkin kanssa, miten asiat on tehty ja mitä kannattaa vältellä. Verkostoitumista ei saa aliarvioida - suurin osa konferenssin n. 300 osallistujasta olivat jo minulle tuttuja mutta eivät varmasti kaikille! Miten hyvä onkaan pitää yllä kontakteja samojen asioiden parissa puuhaaviin ihmisiin.

ITIL-asioiden jatkuvaan keskusteluun suosittelen (vaikka itse perustinkin) Linkedin ITIL Suomi -ryhmää ja itSMF-asioiden, tiedottamisen ja asian laajemman edistämisen käsittelyyn itSMF Finland -ryhmää. Molemmissa tapaa asiantuntijoita, jos ei konferenssiin ehdikään.

Juhlat!

Hyvät juhlat kruunaavat yleensä hyvän päivän. Dipolin perinteinen iltajuhla alkoi sponsoritutustumisilla cocktailien parissa ja jatkui illallisen jälkeen Helsinkiin asti. Kiitos kaikille esityksistä, keskusteluista, kommenteista ja ennen kaikkea hyvästä seurasta! Seuraava konferenssi häämöttääkin jo marraskuun alussa Lontoossa - katsotaan millaisen vastaanoton kehityshankkeemme tulokset siellä saavat. 

 Cocktails!
 
Food!

0 kommenttia:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template