lauantai 20. kesäkuuta 2009

ITIL-koulutuslukemia

Sain APMG:ltä tietoa lokakuu 08 - maaliskuu 09 koulutuksista. Näköjään nuo vanhat koulutukset ovat nyt hiipumassa ja varsinkin Foundation-tasolla koulutus on siirtynyt v3-syllabukseen. Helmikuussa näytti jo siltä, ettei v2 Foundatioita enää maaliskuussa tentitä, mutta ilmeisesti jossain päin maailmaa maaliskuu on hyvä koulutuskuukausi. Taulukossa keltainen on yhteenlaskettu v3-tenttien lukumäärä.Yhteensä v3 Foundationeja tehtiin tänä aikana 86550 kpl ja v2 Foundationeja 34200 kpl.

Jatkokurssit - Intermediate & Service Manager

Jatkokurssit tulivat käytännössä tarjolle tammikuussa 2009. Syksyn tenttinumerot ovat todennäköisesti enimmäkseen konsultteja ja kouluttajia. Intermediate-kurssit ovat lähteneet vuoden alussa jyrkkään nousuun. Service Manager -tenttejä on vielä tehty aika paljon, koska sillä tavalla voi saavuttaa edullisesti ITIL Expert -tason. Intermediate-kursseista on kuitenkin paljon hyötyä, sillä ne antavat hyvän valmiuden kehittää asioita käytännössä ITIL-mallin avulla.Suosituimpia Intermediate-kursseja ovat olleet Service Operations (590 suoritusta), Operational Support & Analysis (580), Release, Control & Validation (560) ja Service Transition (540). TÄnä aikana Intermediate-kursseja suoritettiin yhteensä 3901 kpl, Manager Bridgejä 2000 ja Service Manager -kursseja 5900 kpl. Vanhoja Practitioner-kurssejakin tehtiin vielä 4250 kpl, tosin suunta on jyrkästi alaspäin.

Expert-suoritusten määrää tuossa tilastossa ei ollut. Jos jokin luku kiinnostaa erityisesti, ota ihmeessä yhteyttä niin katson tarkemmin.

0 kommenttia:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template