tiistai 3. helmikuuta 2009

v2 hiipuu mutta hitaasti

Epätietoisuuden lopettamiseksi kirjoitin APMG:lle ja pyysin lisätietoa v2:n lopettamisaikataulusta. Muista ITIL-keskusteluista olen bongaillut tilannetta muualla maailmassa, ja kypsyystaso tosiaan on kovin erilainen. Joissain kehittyvissä maissa jopa kielisyys on merkittävä asia, koska englantia ei osata - tämä lienee tilanne varsinkin ranskankielisessä Afrikassa.

Sain APMG:tä ympäripyöreän vastauksen. Ainoa päätös tällä hetkellä on se, että tenttien lopettamisesta tiedotetaan 6 kuukautta etukäteen ja kirjojen poistamisesta 4 kuukautta ennen opetuspäivää. Foundation-tentit lopetataan ensin, sen jälkeen Practitioner- ja Service Manager -tentit. Sen jälkeen bridge-kurssien lakkauttamisaikataulut päätetään tilanteen mukaan.

Asiaan vaikuttaa paljon eri maiden itSMF:ien tekemät suositukset. Suomessahan tilanne on siinä mielessä hyvä, että lähes kaikki tunnistavat v3:n, 14% käytti sitä jo kehyksenä ja 56% aikoi kehittää prosesseja sen mukaan. Lausuntoja pyydetään varmaan lähitulevaisuudessa, Suomen valmius tässä asiassa on erinomainen.

Näen ITILv3:n antavan paljon kilpailuetua palveluntarjoajille ja -yksiköille. Palvelun elinkaariajattelu tuntuu paljon fiksummalta kuin yksittäisiin prosesseihin keskittyminen, vaikka käytännössä mennäänkin prosessi kerrallaan. Ei anneta puiden peittää metsää.

Tässä voisi nyt olla sauma käyttää tämä kilpailuetu ensilinjassa - palvelulähtöinen ajattelu auttaa keskittymään oikeisiin asioihin. Käytännössähän uusi versio näkyy vain siinä, että Incident Managementin sijaan ensimmäisenä käydäänkin Service Cataloguen kimppuun.

Keskustelimme muuten eilen kollegan kanssa pitkään mielenkiintoisesta aiheesta - "Mitä hyötyä on siitä, että työasema on CMDB:ssä". Tästä varmaan seuraavana.

0 kommenttia:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template