torstai 26. helmikuuta 2009

Tietotekniikan tuotantoa

Kävin mielenkiintoisen keskustelun erään TKK:n professorin kanssa alkuviikosta. Löysin jälleen yhden kiusattavan tämän IT-palvelunhallinnan koulutuksen tiimoilta, enkä tällä kertaa ollut enää edes ensimmäinen! Asia tuntuu kiinnostavan jo muitakin.

Keskustelimme siitä, pitäisikö korkeakoulutasolla opettaa tietotekniikan tuotantoa. Tietotekniikan opetushan alkoi TKK:lla vuonna 1986 ja oli aluksi hyvin pitkälti sähkötekniikan osaston ohjauksessa. Senkin takia se on suuntautunut hyvin pitkälti ohjelmointiin ja sähköteknismäiseen tarkkaan kolvaamiseen, bitin vääntelyyn.

Muutaman viime vuoden aikana on perustettu tietenkin hyviä hankkeita, SoberIT ja Software business tähtäävät menestyvän ohjelmistoliiketoiminnan perustamiseen ja johtamiseen. Kyseessä on kuitenkin aivan eri asia kuin tämä päivittäinen tuska, IT-palvelutuotanto.

Kävimme keskustelun aikana läpi muutkin TKK:n osastot. Kaikilla muilla osastoilla opetetaan tuotantoa - rakennustekniikassa, kemiassa, sähkölläkin ja erityisesti konetekniikassa. Tietotekniikasta se puuttuu.

Viittasin jo aiemmin Aalto-yliopiston tuomiin mahdollisuuksiin. Uusi rehtori astuu remmiin 1.4. ja alkaa organisoida toimintaa, varsinainen tsunami tulee sitten 2010 alussa. Kauppakorkean puolella professori Dahlbergilla on jotain IT governance -aiheita hallussaan, mutta kyllähän nyt IT-johtajilla pitää olla jonkinlainen tekninen osaaminen - siksikin pidän TKK:ta oikeana paikkana tälle koulutukselle!

No, jatketaan puskemista vaikka sitten Aallon harjalla - toivottavasti yhtä menestyksekkäästi kuin tuossa alla olevassa aallossa kävi.Aaltolentoa purjekoneella Kebnekaisella 2007 - tällä aallolla pääsi yli 6 km korkeuteen.

0 kommenttia:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template