perjantai 23. tammikuuta 2009

Kyvykkyyttä nostamaan

Istuskelen tässä valvomassa Foundation-tenttiä Malmin lentoasemalla. Järjestämme ITIL-kursseja täällä oikeastaan sattumalta - aikanaan pidimme jokusen Airport Simulaation täällä ja havaitsimme tilan hyväksi: ei verkkoyhteyksiä, ravintola vieressä, poissa toimistolta.

Keskustelimme kurssilaisten kanssa jatkomahdollisuuksista. Intermediate-kurssithan jakautuvat kahteen polkuun, kurssi/kirja Lifecycle-puoleen ja kokonaisuuksia halaavaan Capability-puoleen.

Joku on verrannut jälkimmäistä vanhaan practitioner-polkuun, mutta asia on hieman monimutkaisempi. Kirjakurssit sopivat parhaiten konsulteille ja jonkin yksittäisen prosessin omistajalle, mutta esim. palvelupäälliköille ja IT-managereille pidän noita Capability-kursseja paljon hyödyllisempinä kuin vanhoja practitioner -kursseja - nehän koostavat tietyn aihealueen kokonaisuuden yhteen koko kirjasarjasta.

Päätimme järjestää keväällä Operational Support and Analysis- ja Release, Control & Validation -kurssit ja jatkaa syksyllä Planning, Protection & Optimization- ja Service Offerings & Agreements -kursseilla. Yllättäen tältä kurssilta ilmaantui tuohon viimeisimpään eniten kiinnostuneita, OSA on tietenkin lähimpänä operaatioita.

Jokohan siellä alkaisi kypsyystaso olla jo sitä luokkaa, että olisi tarkoituksenmukaista lähteä puskemaan eteenpäin?

Koulutan näillä kursseilla tämän kevään aikana - ota yhteyttä jos kiinnostaa tai haluat lisätietoja:

9.-13.2. Service Manager Bridge
23.-25.2. Foundation (private)
4.-6.3. Foundation
16.-20.3. Operational Support & Analysis
7.-8.4. Foundation Bridge
16.4. Simu (CIO, by invitation)
20.-24.4. Release, Control & Validation
4.-6.5. Foundation
13.-14.5. Foundation Bridge
25.-29.5. Service Manager Bridge
8.-10.6. Foundation
11.-12.6. Foundation Bridge
22.-26.6. Operational Support & Analysis

0 kommenttia:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template