keskiviikko 14. tammikuuta 2009

ITIL Foundation tarkentuu

ITIL Foundation -kurssin opetussuunnitelma tarkentuu. Ensimmäinen versio lanseerattiin samaan aikaan varsinaisen julkistuksen yhteydessä kesäkuussa 2007 ja sitä tarkennettiin helmikuussa 2008.

Nyt virallinen katselmointi on tehty ja kurssisuunnitelmaa hieman tarkennettu. Tarkennukset tehtiin käyttäjä- ja kouluttajakommenttien pohjalta ja otetaan käyttöön toukokuussa 2009.

Muutokset ovat aikalailla kosmeettisia. Painopistettä siirretään hieman enemmän elinkaariprosessien suuntaan, strategiasta nipistellen. Kirjoitusvirheitä on myös korjattu.

Kävin läpi tuon muutoslokin. Nykyinen akkreditoitu koulutusmateriaalimme näyttää jo vastaavan uutta speksiä 98-prosenttisesti. Olen siis kouluttanut jo nyt tulevan mallin mukaisesti.

Opetussuunnitelmasta poistuu strategian teoriaosuuksia jonkin verran joten tilaa on lisäyksille. Näyttää siltä, ettei kurssin tahti jatkossa ole enää niin hektinen - toisaalta, jotain jää nyt sitten käymättä läpi eikä sitä vaaditakaan. Tämähän on foundation-taso ja tarkoituksena on saada yleiskuva, Intermediate-kursseilla sitten paneudutaan detaljeihin.

ITIL v3 Foundation Syllabus v3.1 - lisäykset vanhaan opetussuunnitelmaan

-

Palveluomaisuuden määritys (Service Asset)
- Jakelupolitiikat (Release policy)
- Mittareiden (KPI) merkitys parannusprosessissa
- Kysynnän hallinnan (Demand management) ja talouden hallinnan (Financial management) muutamia yksityiskohtia
- Palvelutasojen hallinnassa opitaan nyt tarkemmin erilaisia SLA-malleja: Service based SLA, Multi-level SLA, Service Level Requirements, SLAM chart, Service review ja Service improvement plan (SIP) käsitellään tarkemmin
- Saatavuuden hallintaan yksityiskohtia
- Tietoturvan hallinnassa Security framework ja tietojärjestelmä (ISMS) käydään läpi
- Kapasiteetinhallinnassa vaaditaan business, service ja component capacity management -tietämys
- Jatkuvuudenhallinnassa hieman yksityiskohtia liiketoiminnan jatkuvuushallinnasta
- Muutoshallinnassa muutostyyppejä, muutosprosessi ja CAB-roolia tarkemmin
- Konfiguraationhallinnassa samoin muutamien termien tuntemusta lisätään (CI, Definitive Media Library, Configuration Management System, Configuration Baseline)
- Tietämyksenhallinnassa enemmän yksityiskohtia

0 kommenttia:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template