perjantai 19. joulukuuta 2008

Suuri strategikko

Suoritin eilen lopultakin Service Strategy -lifecycle-kurssin Tukholmassa. Tentti oli vaikea, enkä onnistunutkaan saamaan ensimmäistä lokakuussa läpi. Nyt olen sitten suorittanut kaikki ITIL intermediate-kurssit ja voin kouluttaa niitä kaikkia. Strategiaa voi tenttiä yleisesti vuodenvaihteen jälkeen.

Lueskelin itilcommunityn foorumia jossa arvosteltiin strategiakirjan tarpeellisuutta - "onhan strategiaa aina tehty". Paavo taas arvioi kirjan "keskitasoiseksi". Kaikki ovat tietenkin aina oikeassa, mutta tällä strategiakirjalla on erityistä arvoa. Se on ympätty suoraan ITIL-kehyksen elinkaariajatteluun ja integroitu IT-palvelunhallinnan kokonaisuuteen. Varmaan Kotterin kirjoista löytyy paljon enemmän strategiatietoa, mutta IT-tuotantoon tässä on aika sopiva annos.
Service Strategy -kurssin sisältö löytyy itil-officialsitesta mutta sehän on selkeä - kirjan sisältö.

Sain myös APMG:n viralliset alkuvuoden ITIL-koulutusluvut tänään. Näköjään v2-koulutus on lähtenyt kesän jälkeen laskuun kuin OMXHEXin pisteluvut. Käyrät kertovat 3 kk jaksojen aikana myönnetyt sertifikaatit:


v3 Foundation-sertifikaatteja on tänä vuonna myönnetty jo yli 100 000, aika hurja luku. Ensi vuonna alkavat Intermediate-kurssit, saa nähdä miten ne lähtevät käyntiin. Itse koulutan ensimmäisenä Operational Services And Agreements- ja Release Control And Validation -kursseja.

No, nyt on sitten sertifikaatteja. Täytynee laajentaa työpistettä.

Sertifikaatteja äidin oomme kaikki

0 kommenttia:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template